Een nacht uit het leven van… Bakker Bart
Bakkerij Sint-Anna
Elke ochtend vind je bij Bakkerij Sint-Anna een ruime keuze brood, gebak, koffiekoeken en seizoensgebonden creaties. Om de winkel tegen 6 uur ’s ochtends al vol lekkers te hebben, gonst de bakkerij in de Sint-Annastraat de hele nacht van de bedrijvigheid.
2 uur: Op een weekdag staat bakker Bart om 2 uur in de bakkerij. Als eerste op het programma: het witte brooddeeg. Het deeg wordt gedraaid, gewogen en opgebold en gaat dan minstens een uur in de rijskast. “Genoeg tijd nemen om het deeg te laten rijzen is zeer belangrijk: daarvan krijgt brood het meeste smaak”, verklapt Bart. “Tussendoor start ik ook al met de voorbereiding van de koffiekoeken.”
“Wist je dat de croissants in het weekend tot 9 uur ‘s ochtends kraakvers uit de oven komen?”
3.30u: De eerste collega arriveert. Tijd om het bruine deeg voor te bereiden! Als dat deeg klaar is voor de rijskast, is het de beurt aan de speciale broodsoorten: onder andere meergranen- en zesgranenbrood, sterrenbrood, kasteelbrood en ook het ‘zot bolleke’, het paradepaardje van Bakkerij Sint-Anna.
4.30u: Het witte brood gaat in de oven. Barts vrouw Christel en zoon Domien vervolledigen het team om alles klaar te stomen voor de winkel: Bakkerij Sint-Anna is een echt familiebedrijf. Het bakkersteam start met de pistolets en het Frans brood. In de banketafdeling vult en decoreert de patissier nu de koffiekoeken. Daarna begint hij met de decoratie van de taarten.
5 uur: Een uur voor de winkel opengaat, wordt de voorbereiding van de belegde broodjes opgestart. “Tussendoor bakken we ook de beestjes, figuurtjes in sandwichdeeg die heel populair zijn bij kinderen. Daarna decoreren we ze met chocolade”, vertelt Bart. Christel en Domien vullen ondertussen de winkel en zetten de bestellingen klaar.
“Wist je dat bakker Bart door veel kinderen de ‘beestjesbakker’ wordt genoemd?”
6 uur: De deuren van de winkel zwaaien open. “Veel mensen zijn verrast dat we zo vroeg open zijn”, lacht Bart. Bij Bakkerij Sint-Anna blijf je niet op je honger zitten!
Bakkerij Sint-Anna is de Beste Bakker van Vlaanderen!
De lezers van Het Nieuwsblad stemden de bakkerij eerst tot Beste Bakker van Zottegem én tot Beste Bakker van Oost-Vlaanderen. Bij de vijf provinciewinnaars proefde een vakjury ter plaatse van een selectie brood en gebak. Na een rondleiding in de bakkerij en vooral na de proeverij was de jury sterk onder de indruk. Het team is in de wolken met de titel. “We zijn heel fier en willen ons team nog eens bedanken voor het werk dat ze elke dag leveren.
Online naar de bakker
Maak je keuze uit het ruime assortiment van Bakkerij Sint-Anna op bestellen.bakkerijsintanna.be en haal het de volgende dag op aan de expressdeur, op het tijdstip van jouw keuze. Zo hoef je niet te wachten in de winkel!
Bakkerij Sint-Anna
Sint-Annastraat 40, 9620 Zottegem
09 360 06 25 | bart@bakkerijsintanna.be
www.bakkerijsintanna.be