ZOTTEGEM-WINKELCENTRUM-Restaurant-De-ke-Wijn-Tapas-Diner
ZOTTEGEM-WINKELCENTRUM-Restaurant-De-ke-Wijn-Tapas-Diner

Glaasje wijn, lekkere tapas of uitgebreid diner?

Restaurant De Ké

‘Super-originele gerechten’, ‘ongedwongen sfeer met vriendelijke bediening’ en zelfs ‘zelden zo triest geweest dat mijn bord al leeg was’. Klanten zijn gul met lovende woorden over De KĒ, een begrip in Zottegem voor fans van eerlijke Frans-Belgische keuken. Sinds hun start in 2006 groeide het restaurant van Jurgen en Patricia uit tot een vaak aangeraden adres in de regio. Maar nu waait er een veelbelovende nieuwe wind. En daar wilden wij meer over weten!


“Dit nieuwe concept maakt De KĒ toegankelijker.
We zijn er voor iedereen, de hele dag door.”


Mee met de tijd

Jurgen Claeys: “Twee jaar nadat hij afzwaaide aan de hotelschool van Koksijde – waar ik zelf ook opgeleid werd – stapt onze zoon Thomas mee in de zaak. Het geknipte moment om ook het restaurant zelf te verjongen, vonden wij.”

De KĒ ging voor een volledige make-over. In het nieuwe ‘bar, food, wine’-concept vloeien de drie aspecten die de zaak typeren naadloos in elkaar over. “In de plaats van een klassiek restaurant, is De KĒ nu een zaak waar je van 12 uur ‘s middags tot ‘s avonds laat welkom bent om iets te eten of te drinken,” zegt chef-kok Jurgen.

“In het restaurantgedeelte blijven we gerechten serveren in de stijl die je van ons gewoon bent. Maar we voegen er foodsharing-gerechtjes aan toe: smaakvolle finger food om te delen met je tafelgenoten. Lekkers als crunchy sushi, arrosticini van kip (gemarineerde kippenspiesjes met dip, nvdr) of een broodje met pulled pork. We serveren deze als tapas bij een biertje of een glas wijn, maar je kan ze ook combineren tot een volledige maaltijd. Al dan niet gepland … (knipoogt)”


“Nieuw zijn de foodsharing-gerechtjes: smaakvol fingerfood om te delen met je tafelgenoten.”


Cocoonen met een glas wijn van topkwaliteit

Samen met het concept is ook het interieur vernieuwd. “We scheppen een cosy sfeer, met veel hout, aardse kleuren en fluwelen stoelen. De hele zaak nodigt uit om ontspannen te cocoonen. Met het gezellige salon op kop,’ vertelt Jurgen.

In de binnentuin achter de zaak – met olijfboom, wijnranken en zacht klaterend fonteintje – waan je je in de Provence. Jurgen: “Een van de weinige terrassen in het Zottegemse winkelcentrum waar je niet aan de straat zit. En waar je op een doodgewone namiddag van een glas topwijn kan genieten.”

Als gediplomeerd sommelier-conseil selecteert Jurgens echtgenote Patricia al jaren topwijnen die je niet overal vindt. Deze troef speelt De KĒ voortaan sterker uit. “Je kan nu ook puur voor de wijn komen. De 140 wijnen in onze wijnkelder liggen op elk moment klaar. Wekelijks selecteert Patricia bovendien enkele witte, rode en roséwijnen die je per glas kan degusteren,” aldus Jurgen.

Ondertussen neemt zoon Thomas achter de bar de cocktailshaker ter hand. Jurgen: “In de afgelopen maanden heeft Thomas enkele unieke cocktails ontwikkeld. En ook mocktails, zodat de Bob van het gezelschap ook wat specialers dan een colaatje kan drinken. Daarnaast verdiepte hij zich in speciale bieren. Wie eens iets nieuws wil proeven, zit dus goed bij hem in de bar.”

Wij komen dat gezellige salon binnenkort zeker eens uitproberen!


“Uit de 140 wijnen op de kaart selecteert Patricia er wekelijks enkele die je per glas kan degusteren.”
Restaurant De Ké
Hospitaalstraat 83, 9620 Zottegem
09 360 87 00
info@deke.be
www.deke.be

DEZE ARTIKELS KUNNEN U OOK INTERESSEREN

Liefde voor lokaal

Stap binnen in de ruime kledingzaak in de Stationsstraat en maak kennis met Belgische topmerken. Zo vind je bij Michiels menswear het knappe broekenmerk Atelier Noterman. […]

Maak van je terras een echte buitenkamer

Op warme dagen gaat er niets boven ontspannen in de tuin, ook nadat de zon al lang is ondergegaan. Met de outdoorcollectie van Pigment Interieur maak je van je terras een tweede woonkamer. […]

Happy feet met H14

In schoenenwinkel H14 word je onmiddellijk vrolijk van de zomerschoenen in snoepjeskleuren. Zowel sandalen, muiltjes als sneakers fleuren binnenkort je outfit op met hun zachte pasteltinten. […]

Trends 2021

In de Stationsstraat stappen we binnen bij Michiels sport waar je alles vindt om je sportieve voornemens waar te maken. […]

Share