Thuiszorg, ook voor de uitzondering op de regel

THUISZORGWINKEL ZOTTEGEM

Apotheek Claeys-Decraene breidt uit met een lokale, onafhankelijke thuiszorgwinkel.
Hun missie? Specifieke hulp aanbieden voor jouw specifieke klachten.

Thuiszorg in alle comfort is de norm

“Als onafhankelijke thuiszorgwinkel moeten we ons aanbod afstellen op maat van de patiënt (Isabelle, zaakvoerder).” Korte ziekenhuisverblijven en de nood aan een eigen vertrouwde omgeving maken dat thuiszorg steeds belangrijker wordt. Iedere patiënt zit in een andere situatie, heeft een uniek lichaam en een eigen verhaal. Wij zoeken naar een persoonlijk zorgtraject en materiaal op maat. Zo ontzorgen we ook de familie en zoeken we naar direct inzetbare oplossingen. Dit doen we altijd in samenwerking met de zorgverleners. Samengevat: wij zijn geen klassieke thuiszorgwinkel, maar een advies- en verkooppunt, gespecialiseerd in thuiszorgmateriaal en dienstverlening.”

Klant is koning, maar de onze prinses op de erwt

Martine: “Ik lag in het ziekenhuis en kreeg op vrijdag te horen dat ik de volgende dag naar huis mocht. Maar ik moest wel nog het bed houden! Wel, één telefoontje naar de Thuiszorgwinkel Zottegem was voldoende om de volgende dag, zaterdag, een elektrisch hoog-laagbed met optrekker en een bedtafel te leveren. Ik kon met een gerust hart naar huis…”

Leen: “Ik sukkel al lang met rugklachten. Een goede zetel is dus belangrijk voor mij, Maar hoe ik ook zocht, ik vond maar geen model dat geschikt was voor mij, tot ik terecht kwam bij de Thuiszorgwinkel Zottegem. Zij werken samen met Revilax, een Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in het maken van relaxzetels op maat. Een specialist van Revilax kwam bij mij thuis. Hij deed alle nodige opmetingen en bracht – met behulp van een maatzetel – mijn zithouding in kaart. De zetel is persoonlijk bij mij thuis gebracht. Zo kreeg ik bij aflevering ook alle nodige informatie over de bediening en het gebruik van de zetel. Bovendien kreeg ik een korting van 10% via de Thuiszorgwinkel Zottegem. Nu kan ik ook echt relaxen! 

Loophulpmiddelen

Mark: “Omdat ik Parkinson heb, is wandelen niet altijd even evident. Daarom ging ik naar de Thuiszorgwinkel Zottegem. Daar maakte ik kennis met Rollz Motion rollator. De demo die Isabelle gaf, was al voldoende om te weten dat deze rollator dé oplossing zou zijn voor mij. Mijn Rollz Motion Rollator is voor mij een drietrapsraket: lopen, zitten & voortgeduwd worden. Als ik wil wandelen, kan dat! Lukt het moeilijk of heb ik een mindere dag, dan kan ik gaan zitten en voortgeduwd worden.”

Heffen en tillen: ontlast je mantelzorger

Een futloos lichaam omhoog tillen, is een zware karwei. Kan je niet meer zelfstandig uit bed of van de trap? Dan is extra hulp aangewezen. Een tillift maakt je eigen verplaatsing aangenamer, maar is ook minder belastend voor je mantelzorger. Isabelle: “Douchen of naar het toilet gaan als je ziek, gekwetst of minder mobiel bent… het is soms een gevecht. Juiste en aangepaste hulpmiddelen voorkomen veel van jouw ellende. We adviseren je graag over alle mogelijkheden. Vind je niet wat je zoekt? We zoeken het samen voor je uit.”

Revalidatie thuis

Ook specifieke revalidatietoestellen huur je voor korte tijd bij de thuiszorgwinkel:

  • Een hometrainer met ROM-pedaal, als je een tijdelijke of blijvende bewegingsbeperking hebt in de knie.
  • Een Hilotherm-toestel: een toestel voor constante gecontroleerde koeling, ideaal na een kaak-, knie- of heupoperatie.
  • Het mag ook vernieuwend zijn: naast de gewone krukken of okselkrukken is er nu ook de Orthomate-kniestep, een uitstekend alternatief bij een voet- of enkelblessure.
  • Rolstoelen met extra lang beenstuk. Wees maar eens een twee meter grote basketbalspeler die geen geschikt rolstoelmodel vindt om zijn benen te ondersteunen.

Meerwaarde dankzij samenwerking met andere zorgprofessionals

Isabelle: “Vorige week kreeg ik telefoon van een thuisverpleger. Een patiënt die hij verzorgt, vertoont beginnende doorligwonden. Via onze thuiszorgwinkel hebben wij daags nadien een antidecubitusmatras geleverd, een speciale matras die doorligwonden voorkomt en geneest. De matrassen zijn voorzien van een waterdichte, antibacteriële hoes die je volledig los ritst en wast op 90°.”


“Vind je niet wat je zoekt? We zoeken het samen voor je uit”


 

Thuiszorgwinkel Zottegem
Heldenlaan 12, 9620 Zottegem
09 367 48 57
info@thuiszorgwinkelzottegem.be
www.thuiszorgwinkelzottegem.be

DEZE ARTIKELS KUNNEN U OOK INTERESSEREN

Liefde voor lokaal

Stap binnen in de ruime kledingzaak in de Stationsstraat en maak kennis met Belgische topmerken. Zo vind je bij Michiels menswear het knappe broekenmerk Atelier Noterman. […]

Maak van je terras een echte buitenkamer

Op warme dagen gaat er niets boven ontspannen in de tuin, ook nadat de zon al lang is ondergegaan. Met de outdoorcollectie van Pigment Interieur maak je van je terras een tweede woonkamer. […]

Happy feet met H14

In schoenenwinkel H14 word je onmiddellijk vrolijk van de zomerschoenen in snoepjeskleuren. Zowel sandalen, muiltjes als sneakers fleuren binnenkort je outfit op met hun zachte pasteltinten. […]

Trends 2021

In de Stationsstraat stappen we binnen bij Michiels sport waar je alles vindt om je sportieve voornemens waar te maken. […]

Share